AcasăLjubljanaSlovenia: Şeful poliţiei din Ljubljana, demis în urma manifestaţiilor anti-vaccinare

Slovenia: Şeful poliţiei din Ljubljana, demis în urma manifestaţiilor anti-vaccinare

-

Şeful poliţiei din Ljubljana, criticat de prim-ministrul sloven Janez Jansa pentru gestionarea manifestaţiilor anti-vaccinare, a fost demis din funcţie vineri, cu câteva zile înaintea unui nou protest aşteptat în marja unui summit european, transmite AFP.

‘Directorul general al poliţiei a numit’ o altă persoană ‘la conducerea poliţiei’ capitalei, se arată într-un comunicat oficial.

Miercuri, centrul capitalei şi centura ocolitoare au fost blocate timp de mai multe ore, iar poliţia antirevoltă a făcut uz de tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a dispera mii de persoane.

În aceeaşi zi, premierul populist Janez Jansa a acuzat pe Twitter poliţia din Ljubjana că s-a lăsat copleşită de opozanţii măsurilor sanitare luate de guvern împotriva epidemiei de COVID-19.

De când guvernul sloven a anunţat la mijlocul lunii septembrie obligativitatea vaccinării începând de la 1 octombrie pentru angajaţii din sectorul public, protestele nu contenesc în această ţară.

www.agerpres.ro/politica-externa/

Lasă un răspuns

Must Read

22 morti si peste 50 raniti intr-un atac armat din Lewiston,...

Cel putin 22 morti si peste 50 raniti intr-un atac armat din Lewiston, Maine! Atacatorul este inca in libertate, cautat de fortele speciale… Peste 22...

Descoperă mai multe la Slovenia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura