23.7 C
Ljubljana
sâmbătă, 10 iunie 2023
AcasăLjubljanaSlovenia: Şeful poliţiei din Ljubljana, demis în urma manifestaţiilor anti-vaccinare

Slovenia: Şeful poliţiei din Ljubljana, demis în urma manifestaţiilor anti-vaccinare

-

Şeful poliţiei din Ljubljana, criticat de prim-ministrul sloven Janez Jansa pentru gestionarea manifestaţiilor anti-vaccinare, a fost demis din funcţie vineri, cu câteva zile înaintea unui nou protest aşteptat în marja unui summit european, transmite AFP.

‘Directorul general al poliţiei a numit’ o altă persoană ‘la conducerea poliţiei’ capitalei, se arată într-un comunicat oficial.

Miercuri, centrul capitalei şi centura ocolitoare au fost blocate timp de mai multe ore, iar poliţia antirevoltă a făcut uz de tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a dispera mii de persoane.

În aceeaşi zi, premierul populist Janez Jansa a acuzat pe Twitter poliţia din Ljubjana că s-a lăsat copleşită de opozanţii măsurilor sanitare luate de guvern împotriva epidemiei de COVID-19.

De când guvernul sloven a anunţat la mijlocul lunii septembrie obligativitatea vaccinării începând de la 1 octombrie pentru angajaţii din sectorul public, protestele nu contenesc în această ţară.

www.agerpres.ro/politica-externa/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...